Actueel

Lees hier het laatste nieuws over de ontwikkelingen op de sociale huurmarkt, de plannen van Van Alckmaer en andere partijen.  Voor het overzicht houden we de categorieën ‘mededelingen’, ‘wijknieuws’, ‘landelijke ontwikkelingen’, ‘recente verslagen’ en ‘op bezoek bij’ aan, deze categorieën vindt u rechts op de pagina.

Handige links naar andere websites vindt u hier.

Prestatie Afspraken

 

Prestatie afspraken

 

Sinds de aanpassing van de woningwet (2015) zijn de huurdersbelangenverenigingen gelijkwaardige gesprekspartners met het maken van afspraken met betrekking tot de volkshuisvesting in de gemeente.

In 2017 zijn de eerste prestatieafspraken met de gemeente Alkmaar, de woningcorporaties Van Alckmaer voor Wonen, Kennemer Wonen, Woonwaard en Wooncompagnie meerjarige afspraken gemaakt over de volkshuisvesting in de gemeente Alkmaar.

Elk voorjaar worden de afspraken van het jaar ervoor geëvalueerd, in het najaar worden de afspraken voor het volgende jaar bekrachtigd.

 

Dit betreft gebieden:

  • Beschikbaarheid sociale huurwoningen
  • Betaalbaarheid van de huurwoningen door het huurprijsbeleid
  • Woningkwaliteit en Duurzaamheid

De Jaarschijf 2019

Wijziging Warmtewet voor huurders

Huurders die hun warmte krijgen geleverd door hun verhuurder vallen per 1 juli 2019 niet meer onder de Warmtewet. Dat geldt ook voor huurders die in een gemengd complex (VvE met huurders en kopers) wonen met een collectieve installatie. Lees hier het hele artikel

Help huurders met hoge energierekeningen

De kwaliteit van veel huurwoningen laat te wensen over. Huurders hebben last van kou, tocht en schimmel. Ondanks dat zij zelf veel doen om te besparen (en daardoor vaak in onprettige en ongezonde omstandigheden leven) hebben zij hoge energierekeningen. Dat blijkt uit een analyse van ruim 1300 meldingen op het Meldpunt Energiealarm. Lees hier het hele artikel

Ruim veertig procent nog enkel glas

31 oktober 2018

Het Meldpunt Energiealarm is inmiddels een maand geopend en al ruim zeshonderd huurders deden een melding over hun slecht geïsoleerde huurwoning of hoge energierekening. Veel huurders zijn een te groot deel van hun inkomen kwijt aan wonen en huurders melden de stookkosten te drukken door met warme truien aan onder een kleed te kruipen.

Lees hier het hele artikel